Snel en eenvoudig de muursticker aanbrengen

Hieronder vind je de plakinstructies voor het aanbrengen van een muursticker. Op deze manier kun je op een leuke en makkelijke wijze de decoratieve vinyl muurstickers op de muur plakken.

Waarmee je rekening moet houden als je een muursticker opplakt

 • Wacht minimaal 4 weken met het aanbrengen van de muursticker als je de muur net hebt geverfd.
 • Uit veiligheidsredenen adviseren wij om de stickers niet direct boven ledikantjes of wiegjes te plaatsen. Als de sticker loslaat dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Houd de muurstickers buiten bereik van kleine kinderen.
 • De muurstickers blijven het beste kleven aan een gladde en/ of matte muur zoals beton, metaal, hout, glas, karton, rubber en plastic. Een gladde muur met een schone droge matte verf is het meest ideaal.
 • Het is verstandig om een stevige lijm (spuitlijm) te kopen mocht je de sticker op een ruwe muur willen aanbrengen. Test voor de zekerheid eerst of een kleine sticker blijft plakken, voordat u de hele muursticker aanbrengt. 
 • Let er op dat de ondergrond schoon, droog & stofvrij is.
 • De muurstickers zijn waterafstotend, maar zullen beschadigen bij het gebruik van schuurmiddelen of oplosmiddelen.
 • Stickers zijn niet altijd recht uitgelijnd. Meet daarom altijd vanaf de letters/afbeelding en niet vanaf het uiteinde van het vel.

Hoe je de muursticker eenvoudig zonder applicatiefolie kunt aanbrengen

 1. Maak de ondergrond schoon, droog & stofvrij.
 2. Bepaal waar je de muurstickers wilt plaatsen. Elk blad heeft een kleine afbeelding als voorbeeld die je kunt volgen. Bij sommige stickervellen is er ook een volgnummer toegekend. (zie hieronder een voorbeeld bij fig. 1) Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de stickers op een eigen unieke manier aan te brengen. Creëer een eigen unieke muursticker!
 3. Leg de sticker met de goede kant naar beneden en haal de achterkant gedeeltelijk los van ongeveer 1/3 van de sticker.
 4. Vouw de achterkant dubbel zodat het blootgelegde gedeelte van de achterkant van de sticker op de muur gekleefd kan worden. Bij kleine muurstickers kun je de achterkant in één keer verwijderen.
 5. Druk nu het blootgestelde gedeelte van de sticker na het verwijderen van de achterkant op de ondergrond.
 6. Verwijder langzaam de rest van de achterkant van de sticker en druk, terwijl je dit doet, de sticker verder op de muur. Werk de muursticker af door met een zachte doek zacht over de gehele sticker te wrijven. Let daarbij vooral op de randjes.
 7. En dat was alweer de laatste stap. Je kunt nu genieten van de nieuw gedecoreerde muur!

LET OP! Zorg ervoor dat je de sticker niet dubbel vouwt, knikt of in contact laat komen met een ander gedeelte van de sticker. Haal het folie er niet te snel vanaf. Wanneer je de muursticker te snel losmaakt van de achterkant dan is er kans op uitrekking of scheurvorming.

fig. 1 Aapje met banaan.

Aapje met banaan

Hoe je de muursticker eenvoudig met applicatie folie kunt aanbrengen

Deze muursticker bestaat namelijk uit drie onderdelen:
1. het applicatietape (bovenste vel waar je de sticker door kunt zien)
2. de sticker zelf
3. het schutvel (onderste vel met de ruitjes)

 1. Maak de ondergrond schoon, droog & stofvrij.
 2. Leg de muursticker op een vlakke ondergrond met de afbeelding naar boven. Wrijf met een rakel eerst alle luchtbellen uit het applicatie-tape. Werk van het midden naar buiten.
 3. Bepaal waar je de sticker graag wilt plakken. Plak nu boven aan de zijkant plakband (schilderstape) zodat je precies de positie van de sticker kan bepalen. Meet de sticker en niet het papier zelf. Anders kan de afmetingen af gaan wijken.
 4. Pak vervolgens het gehele vel omhoog en verwijder het schutvel (3) van de applicatietape (1) en muursticker. Doe dit voorzichtig zodat de sticker goed aan de applicatietape (1) blijft plakken.
 5. Wanneer het schutvel (3) verwijderd is, breng je de applicatietape (1) met de sticker weer naar beneden. Pak deze vast aan de onderkant en hou deze licht strakgetrokken een paar cm van de ondergrond.
 6. Wrijf de sticker geleidelijk horizontaal naar beneden op de ondergrond. Gebruik hiervoor je hand of doek.
 7. Wrijf met de handdoek of rakel alles nog één keer goed na en trek na 10 minuten voorzichtig het applicatietape van de ondergrond.
 8. Let erop dat je ongeveer 10 minuten wacht voordat je het applicatietape weghaal. De muursticker heeft namelijk tijd nodig om goed te hechten als de lijm verder opdroogt.
 9. En dat was alweer de laatste stap. Je kunt nu genieten van de nieuwe muur!
0